Beneficiile berei si orzului

Are o aroma aparte; si fie ca este limpede, intuneric sau deschis, berea este una dintre bauturile preferate de multi, inclusiv de mexicani, carora le place sa o bea pentru a se relaxa, a petrece timp cu prietenii, a atenua caldura sau pur si simplu de placere. Totusi, dincolo de aceasta, exista anumite beneficii pe care nimeni nu ti le-a spus dar este important sa stii… afla de ce!

Astazi, de Ziua Internationala a Berii, vom face un tur al efectelor pozitive pe care aceasta bautura si orz le au asupra organismului, atunci cand sunt consumate cu moderatie. Cu alte cuvinte, si conform dovezilor stiintifice, nu mai mult de 2,3 beri pentru un barbat si 1 sau 2 pentru o femeie.

Trebuie remarcat faptul ca orzul are si al sau. Potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, aceasta cereala, care este cheia productiei de bere, are o valoare nutritiva diversa, deoarece contine vitamine B, care ajuta la reglarea colesterolului, previne acumularea de grasime in ficat, protejeaza sistemul nervos si este un aliment excelent pentru copiii cu probleme de crestere.

Pe langa combaterea depresiei si a anxietatii. Datorita faptului ca este bogat in fosfor, potasiu, minerale, ajuta la mentinerea sanatatii osoase si cardiovasculare in stare buna. Fibra numita β-glucan ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima prin scaderea nivelului de colesterol.

Cu toate acestea, orzul are carbohidrati care ne ofera energie pentru cateva ore. In Mexic, productia acestui cereal depaseste 734 de mii de tone pe an, statele Hidalgo si Guanajuato fiind cei mai mari producatori.

Ce putere are berea asupra sanatatii?

1. Este hranitoare, intrucat este considerata o bautura naturala, bogata in apa si saraca in alcool. Ii lipsesc zaharul si grasimile, asa ca are foarte putine calorii. De altfel, Societatea Spaniola de Dietetica si Stiinte Alimentare afirma ca poate fi inclusa intr-o dieta sanatoasa si chiar integrata in dieta mediteraneana.

2. Previne atacurile de cord, deoarece atunci cand este consumat previne oxidarea celulelor, creste cantitatea de colesterol bun si protejeaza impotriva leziunilor miocardice acute asociate cu atacurile de cord. Consumul de bere este legat de un risc mai mic de boli cardiace ischemice.

3. Pentru ca are antioxidanti precum polifenoli si flavonoide, previne bolile circulatorii, cancerul, osteoporoza, precum si pierderea osoasa la femei dupa menopauza.

4. Consumul moderat imbunatateste raspunsul imun impotriva organismelor care provoaca boli infectioase. Un studiu realizat de Institutul Rece al Centrului Superior de Cercetare Stiintifica (CSIC) dezvaluie ca imbunatateste sistemul imunitar, in special la femei.

5. Siliciul continut de bere poate fi asociat cu protectia impotriva bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer. Acest lucru se datoreaza faptului ca reduce biodisponibilitatea aluminiului in plasma si tesutul cerebral, legat de unele patologii importante.

6. Berea in cantitati mici influenteaza prevenirea si controlul diabetului, precum si evolutia complicatiilor acestuia. Documentul „Efectul preventiv si protector al consumului moderat de bere in diabetul zaharat” intocmit de Societatea Spaniola de Diabet se refera: „componentele berii precum fibre solubile, compusi polifenolici, minerale si continut scazut de alcool actioneaza asupra mecanismelor si proceselor care declanseaza diabetul si complicatii”.

7. Un alt dintre principalele beneficii, si pentru care este recomandat si dupa antrenament, este pentru protectia sa impotriva atacurilor cardiovasculare, precum infarctul. De asemenea, promoveaza hidratarea si o face mai rapida si mai eficienta, astfel incat sportivul sa aiba mai putine dureri musculare.

8. De ani de zile, consumul de bere a fost asociat in mod popular cu cresterea grasimii abdominale, mai cunoscuta sub numele de burta de bere. Cu toate acestea, aceasta idee este gresita si diverse studii indica faptul ca nu exista dovezi care sa o demonstreze.

9. Unul dintre componentele hameiului de bere este xantohumolul, un antioxidant care previne aparitia celulelor canceroase. De asemenea, previne anemia, problemele renale si elimina retentia de lichide.

DIN ACEEASI CATEGORIE