O consumam in aproape orice salata pe timp de vara, insa nici nu ne imaginam cate beneficii poate avea ceapa rosie, atat de aromata si gustoasa. Exista mai multe soiuri de ceapa, insa ceapa rosie este un sortiment foarte aromatizat, folosit in intreaga lume, pentru diferite preparate culinare. Iata care sunt beneficiile cepei rosii pentru organism!
Ceapa contine sulfuri, sulfoxide, cisteinsulfoxizii (care te fac sa plangi), tiosulfinate (cu proprietati antimicrobiene) si alti compusi odoriferi. Ceapa este folosita in special impotriva bacteriilor precum E-coli, bacillus subtilis si salmonela.
Iata si beneficiile:
– Lupta impotriva anemiei datorita continutului ridicat de fier;
– Are rol antiseptic si lupta impotriva infectiilor urinare sau a celor provocate de diferite bacterii;
– Previne accidentele cardiovasculare;
– Diminueaza colesterolul;
– Amelioreaza constipatia;
– Impiedica retentia de apa si este indicata in curele de slabire;
– Ajuta la eliminarea nisipului din urina;
– Sucul de ceapa aplicat direct la radacina parului are rol regenerator;
– Previne aparitia osteoporozei;
– Este un afrodisiac puternic;
– Are efect antiinflamator;
– Ajuta la scaderea tensiunii arteriale;
– Dizolva cheagurile de sange, curata si subtieaza sangele;
– Previne aparitia cancerului de colon;
– Amelioreaza guta si artrita;
– Reduce febra si stimuleaza transpiratia;
– Bun remediu impotriva racelii.