Vinul ca ingredient special in preparatele tale

Combinatia potrivita de arome, arome, texturi si culori ale mancarurilor si vinului este ceea ce se numeste asociere, o arta care produce o placere mai mare decat cea generata de aceste elemente separat.

Exista mai multe aspecte de luat in considerare atunci cand doriti sa urmati acest proces, precum caracteristicile fundamentale ale bauturii obtinute din struguri si aromele de baza ale preparatului.

Ca parte a experientei cuprinse in actul de a manca, exista culturi care se lauda cu diverse produse legate de mancarea buna, inclusiv branzeturi, carne, deserturi si diferite soiuri de vinuri.

Acestea din urma in gastronomie sunt foarte solicitate pentru prepararea unor preparate, dar va fi important sa cunoastem anumite reguli pentru a gati diferite retete conform blogului Wine Tourism.

Regula 1

Daca nu ai bea un pahar din vinul cu care ai ales sa gatesti, cel mai bine este sa respingi ideea, deoarece preparatul s-ar putea sa nu se imbunatateasca sau chiar exista sansa sa se inrautateasca.

Da, va fi inca un ingredient in preparatul tau, dar tine minte ca contine alcool si va trebui gatit la foc mic pentru o perioada indelungata de timp pentru ca majoritatea sa se evapore.

Din acest motiv, este important sa se respecte mereu cantitatile care apar in retete, pe langa faptul ca, cu cat vinul este mai mult in contact cu mancarea, cu atat se va obtine o mai mare integrare a tuturor aromelor si aromelor.

Regula 2

Fii precaut in timpul procesului de preparare a preparatului, trebuie sa controlezi variabilele si sa nu depasesti cantitatea.

O recomandare este sa incepeti prin a testa modul in care un tip de vin se „imperecheaza” in caserola cu mancaruri necomplicate.

In functie de reteta, puteti alege vinul, de exemplu, vinurile rosii adauga densitate si culoare sosurilor alimentare si carnurilor rosii. In cazul carnii de porc, contrastul dulce-amar sau dulce-sarat este mai bun.

Regula 4

Pe de alta parte, avem vinurile albe care dau acea nota de aciditate de care au nevoie anumite sosuri de tocanita de peste sau cremele care insotesc acestea si crustacee.

Daca felul de mancare pe care il pregatesti este destul de picant, poti opta pentru un alb aromat, pe langa faptul ca incerci fara teama sa gresesti carnurile albe precum curcanul sau puiul, care se potrivesc bine si cu rose, spumante si rosii foarte tinere si fructate. .

Regula 5

Timpul necesar pentru evaporarea alcoolului este ceva de care ar trebui sa tii cont, deoarece probabil crezi ca dupa cateva minute in tigaie se risipeste complet, dar nu este in totalitate cazul.

Daca mancarea este coapta sau fierta timp de 15 minute, 40% din alcool ramane in vas, iar dupa o ora ar mai ramane 25%, in timp ce dupa mai bine de doua ore mai avem 5% care era initial acolo.

Este un fel de mancare care, datorita carnii de miel, plus coriandru, ceapa, sos si aroma minunata a tortilla fierbinte, se imbina perfect. Alegerea ar trebui sa fie un vin rosu Cabernet Sauvigon sau Merlot; Acest lucru se datoreaza faptului ca aroma carnii este usoara, ceea ce permite componentelor sale sa iasa in evidenta fara a pierde aroma vinului.

Mole Poblano cu pui si vin spumant

Acest fel de mancare se caracterizeaza printr-un amestec de arome cu peste douazeci de ingrediente, in functie de reteta. Alunita are versatilitatea de a fi asociata cu vinul spumant sec, datorita efervescentei, acest vin va ajuta sa evidentieze varietatea de ingrediente pe care le contine acest fel de mancare, iar tortilla si orezul completeaza aceasta experienta.

Enchilada verzi cu vin alb

Datorita amestecului dintre aciditatea rosii verzi si prospetimea complementelor precum smantana si branza, vinul alb devine un must-see. Opteaza pentru vinuri fructate cu note de citrice.

Cochinita pibil si vin rosu

Este un fel de mancare iconic din statul Yucatan, a carui caracteristica la gust este aciditatea care ii confera portocala si axiotul, un condiment esential pentru fiecare porcusor care da culoare si savoare preparatului. Cel mai bun companion al tau va fi un vin rosu, cu arome intense.

Ceviche de peste cu vin rose

Provenit de pe aproape toate coastele tarii, in ciuda faptului ca felul de mancare are un nivel ridicat de aciditate, se asorteaza bine cu un vin rose, deoarece niveleaza aciditatea lamaii, evidentiind astfel aroma pestelui.

DIN ACEEASI CATEGORIE